Vacature Akkerbouwer

Akkerbouwer in Colijnsplaat

Proefboerderij RusthoeveProefboerderij Rusthoeve

Boerderij van de Toekomst

Boerderij van de Toekomst Zuid West

Delphy, WUR en Proefboerderij Rusthoeve werken samen aan de ontwikkeling van de Boerderij van de Toekomst ZW. Hier wordt gewerkt aan een volhoudbare landbouw, die ecologisch, maatschappelijk en economisch duurzaam is. Daarbij zijn meerdere oplossingsrichtingen mogelijk. Sommige onderdelen zijn vernieuwend en risicovol, en kunnen pas op termijn van 10-15 jaar ook in de praktijk toegepast worden. Andere oplossingen liggen dichter bij de huidige praktijk en kunnen mogelijk al binnen vijf jaar worden toegepast. Door de samenwerking tussen de andere BvdT locaties wordt er een betere kennisuitwisseling bereikt zodat de sector beter opgewassen in tegen de grote uitdagingen die op ons afkomen.

Gezocht: Deelnemers aan Boerderij van de Toekomst ZW

Wil jij actief meewerken aan een robuuste landbouw en ben jij akkerbouwer, fruitteler of veehouder in West Brabant, Zeeland of Zuid Holland Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanuit Delphy Zuidwest Akkerbouw, AIKC Rusthoeve en Wageningen University en Research werken we aan de Boerderij van de Toekomst. In dit programma ontwerpen, testen en demonsteren we toekomstbestendige landbouwsystemen voor Zuidwest Nederland, in samenwerking met boeren en andere partners in de provincie. Samen met de andere Boerderijen van de Toekomst verspreid door heel Nederland werken we aan een regionaal praktijkonderzoeks- en innovatieprogramma.

Wij hebben je hulp nodig!

Er zijn in Zuidwest Nederland heel veel partijen die zich bezighouden met de prachtige landbouwsector. Al deze partijen betrekken we vroeger of later bij het Boerderij van de Toekomst programma, maar we beginnen met een kerngroep. Daarvoor zoeken we enthousiaste mensen die letterlijk met hun voeten in de klei staan en de handen uit de mouwen willen steken. Ontwerpen en vervolgens wellicht testen en demonstreren kan alleen maar met akkerbouwers en veehouders samen.

Wat vragen wij van je?

Een open blik, ondernemerschap en initiatief; dat is wat we van jou vragen. Een positief kritische houding naar anderen en naar jezelf. Dat je meedenkt en meedoet als het gaat om de uitdagingen waar we als sector voor staan. Uiteraard moet je er wat tijd (we denken aan 6-8 dagen in het komende jaar) en energie insteken.

Wat bieden wij je?

De mogelijkheid om actief bij te dragen aan de toekomst van de agrarische sector in samen met andere boeren en partijen uit de sector. Een (kern)groep van mensen die van en met elkaar wil leren, waarmee je ook je eigen kennis en netwerk kunt vergroten. Uiteraard worden je uren vergoed.

Meld je aan!

Denk en doe je graag mee? Meld je dan voor 23 februari aan via

en wij nemen dan snel contact met je op.

Agenda

19 jun 2024 - Open dag CZAV/Rusthoeve

De Open dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve vindt jaarlijks op de derde woensdag van juni plaats. Ook dit jaar verwelkomen we je graag op onze Open dag in Colijnsplaat tussen 9.00 en 19.00 uur. Het thema is "Roerige tijden, robuuste aanpak". Alle info: Open dag CZAV-Rusthoeve

29 aug 2024 - Uiendag 2024-Save the date!

De voorbereidingen voor de Uiendag zijn inmiddels gestart, alvast van harte welkom op donderdag 29 augustus.

Lokatie Proefboerderij Rusthoeve, Colijnsplaat

Rusthoeve Agrarisch Innovatie & Kenniscentrum
Noordlangeweg 42
Colijnsplaat
Tel:
E-mail:Functie:akkerbouwer
Startdatum:01-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Proefboerderij Rusthoeve via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zierikzeekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zierikzeekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures zierikzee
  2. Akkerbouwer Proefboerderij Rusthoeve 01-06-2024

Bekijk ook andere vacatures