Vacature Boswachter

Boswachter in Zierikzee

logo Staatsbosbeheer

Boswachter Zeeland-Noord

 • Zonnemaire
 • mbo

Reageer voor 25 juni 2024

Wil jij als boswachter een bijdrage leveren aan het beheer van onze terreinen. En heb je al enige ervaring met bos- en natuurbeheer en onderhoud? Dan horen we graag van je.

Dit is je werk

Als boswachter met specialisatie beheer ga je aan de slag met de geplande werkzaamheden in onze terreinen op Tholen en Schouwen-Duiveland. Het gaat dan om regulier en terugkerend werk, maar ook tijdelijke projecten. Het doel van dit werk is behouden en uitbreiden van de botanische waarden en versterken van de ecologische aspecten voor flora en fauna. Je maakt deel uit van team Zeeland-Noord en werkt nauw samen met je collega-boswachters, teamleider, verschillende adviseurs én collega's van team Binnenwerk.

Binnen deze afwisselende functie ben je zowel uitvoerend als coördinerend bezig. Je begeleidt aannemers bij uitbesteed werk en werkt mee aan ontwikkelen en versterken van ecologische verbindingszones. Samen met je collega-boswachter beheer ben je verantwoordelijk voor enkele extern gefinancierde projecten, bijvoorbeeld voor natuurherstel of instandhouden van monumenten.

Je steek ook zelf graag de handen uit de mouwen. Je stelt je flexibel op, springt bij of vervangt collega's waar en wanneer dat nodig is. Je zorgt ervoor dat de administratie rond jouw werk goed op orde is. En vanuit jouw kennis en ervaring denk je mee over de ontwikkeling van het gebied en lever je input voor jaar- en beheerplannen. Je weet gemaakte keuzes te onderbouwen en verdedigen naar externe uitvoerende partijen.

Je hebt de interesse en het lerend vermogen om je kennis over natuurbeheer in de komende jaren verder te ontwikkelen. Dat doe je via cursussen, delen van kennis met collega's en andere teams en in overleg met de teamleider.

Dit is jouw inbreng

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond en enkele jaren werkervaring in het vakgebied.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met natuurbeheer.
 • Je bent nieuwsgierig en ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen op het gebied van natuurbeheer.
 • Je staat stevig in je schoenen en weet de visie van Staatbosbeheer goed te vertalen naar de praktijk.
 • Je hebt affiniteit met de Zeeuwse natuur.
 • Je hebt gevoel voor humor en maakt graag onderdeel uit van een leuk team.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je hebt certificaten Motorkettingzagen ECC 1 en 2 of vergelijkbaar.
 • Je bent handig met de computer en programma's als Excel.

Dit bieden we

Als boswachter Zeeland-Noord bij Staatsbosbeheer kun je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

 • Een maandsalaris van minimaal € 2866,04 en maximaal € 3564,01 (schaal 6 CAO Rijk) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,5% van je salaris dat je naar wens in kan zetten voor bijvoorbeeld extra verlofuren, extra geld of opleidingen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. Heb je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Staatsbosbeheer, dan behoud je deze. Voor nieuwe medewerkers geldt een proeftijd van één maand.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Staatsbosbeheer stimuleert kennisuitwisseling en persoonlijke groei. Je kunt gebruik maken van de Staatsbosbeheer Academie voor trainingen en opleidingen en van het aanbod van Leer je Groen en GoodHabitz.

De officiële functienaam is boswachter beheer, onderdeel van de functiefamilie Uitvoering, functiegroep Medewerker Natuur- en Terreinbeheer, van het functiegebouw Rijk .

Informatie over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 270.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur. Lees meer over Staatsbosbeheer.

In de Zuidwestelijke Delta beheert Staatsbosbeheer ruim 22.000 hectare natuur- en recreatiegebieden in Zeeland, op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard met de Haringvliet, Krammer-Volkerak en Hollands Diep en in de Zuid-Hollandse en Brabantse Biesbosch.


Vooral de Kop van Schouwen is een druk bezocht recreatiegebied met ruim 1 miljoen Nederlandse bezoekers per jaar en met terugkerende sportevenementen, zoals hardloop- en mountainbike wedstrijden.

Het team Zeeland-Noord bestaat uit 18 collega's. Naast de teamleider is er een boswachter ecologie en zijn er 2 boswachters met specialisatie publiek, waarvan er één de boa-functie heeft. Daarnaast zijn er vijf boswachters met specialisatie beheer. Er is een boswachter faunazaken die ook andere teams ondersteunt en adviseert over schadebestrijding, jacht en visserij. En er is een Binnenwerkteam, dat bestaat uit een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt begeleid door een gedetacheerde werkmeester.

Caroline van Gent

corporate recruiterFunctie:boswachter
Startdatum:16-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2866 – 3564
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Staatsbosbeheer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zierikzeekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zierikzeekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures zierikzee
 2. Boswachter Staatsbosbeheer 16-05-2024

Bekijk ook andere vacatures