Domburgse ondernemers stemmen voor oprichting BIZ

Domburgse ondernemers stemmen voor oprichting BIZ

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Zierikzee en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Gemeente Veere heeft het volgende bericht gedeeld op 2023-12-08 10:22:00:  Zierikzee - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het draagvlak te peilen. Vorige week heeft wethouder De Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd. Een fantastisch resultaat. Overweldigende steun en hoge opkomst Van de 106 BIZ-ondernemers hebben 86 daadwerkelijk hun stem uitgebracht, wat neerkomt op een opkomst van 81,2%. Van de uitgebrachte stemmen was maar liefst 83,72% voor de oprichting van de BIZ Domburg voor de periode 2024 t/m 2028. Opmerkelijk is dat de WOZ-waarde van de voorstanders van de BIZ aanzienlijk hoger ligt dan die van de tegenstemmers. Voldoen aan wettelijke criteria en toekomstige impact Deze uitslag voldoet aan alle criteria die de BIZ-wet stelt voor het oprichten van een BIZ-zone. Wethouder de Visser feliciteert namens de gemeente Veere de OBD (Ondernemers Badplaats Domburg), de BIZ Projectgroep en alle ondernemers met dit prachtige resultaat. Hij beschouwt deze historische stap als een positieve ontwikkeling die naar verwachting de gehele Domburgse samenleving ten goede zal komen. Mooi dat krachten van ondernemers gebundeld worden. Verheugende reacties en toekomstige samenwerking Voorzitter van de OBD, Anne Mast, reageerde verheugd op de uitslag en benadrukte de belangrijke stap die de ondernemers hebben gezet voor de toekomstige ontwikkeling van Domburg. Het fundament voor verdere samenwerking en samenhang is gelegd, waarbij het nu aan allen is om dit in de praktijk te verwezenlijken. Positieve vooruitzichten en samenwerking met gemeente Veere De oprichting van een BIZ biedt niet alleen mogelijkheden voor meer samenwerking tussen ondernemers onderling, maar ook voor publiek-private samenwerking tussen ondernemers en de gemeente. Breed bereik van BIZ-Zones in Nederland en oplettendheid van andere kernen Met meer dan 400 BIZ-zones in Nederland, waaronder in Zeeland in plaatsen als Vlissingen, Renesse, Zierikzee en Burgh-Haamstede, toont ook de recente goedkeuring in Bruinisse voor een BIZ-zone vanaf 1 januari a.s. het groeiende belang ervan. Andere kernen binnen de gemeente Veere hebben nauwlettend toegekeken naar de ontwikkelingen in Domburg. Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op WhatsApp Print deze pagina Mail URL van pagina: Domburgse ondernemers stemmen voor oprichting BIZ....

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Gemeente Veere.

Deel dit bericht:

Redactie Zierikzeekrant

Welkom op de externe berichten pagina van Zierikzeekrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Extern
  2. Domburgse ondernemers stemmen voor oprichting BIZ

Nog meer externe nieuwsberichten